Friday, 18 February 2011

#Theory 3 ( Tips cover malu )

malu, ye kite memg xleh lari dari perasaan malu. aku ni pemalu jgk sebenarnye, tp sebab ade nilai macho yg tinggi dah nilai cool, aku dapat cover perasaan malu itu supaya aku tidak menggelabah. okay aku nak kongsi dengan korang n aku harap boleh membantu sedikit sebanyak pasal malu2 nih.

Situasi 1 : berjalan di depan khalayak ramai
okay, tips aku agar nampak cool je aku berjalan pandang straight. xpon pandang bwh. tp yang paling aku suke buat ialah main phone. hahaha. kalau jalan depan org rmai, aku akan buat2 tengok phone n buat2 type msg, biar x pon. dengan itu, aku xrase segan sngt. xpon try cari org yg korang kenal pastu angkat tngn smbil jalan. so kurang la sikit malu tu. hahaha

Situasi 2 : tertukar orang
okay aku ni slalu tertukar org, tp aku ade satu cara yg amat berkesan. mule2, yg kite x sempat tegur. kita nmpk mcm kawan kite pastu kite pergi kt die, tngk2 org lain. haaaa, kalau aku, on da way nk pergi kt org tu, tngk2 org lain, aku akan jalan straight je, jalan boleh dlm 10 langkah, pastu buat2 terkejut ckp "eh, xingt" pastu pusing balik. haha. next, yg kalau sudah tertegur, aku akan ckp "alah, ceh, silap org rupenye, bereh2" pastu blah. hahaha. xde la malu sngt kalau buat mcm tu.

Situasi 3 : kena marah
okay yg ni susah sikit sebab aku jarang kena marah. tapi dlu kalau aku kena marah, aku macam buat nak marah balik kt org tu. so dengan care tu, aku xde la malu sngt. biaselah, lelaki banyak yg ego. tp dalam aku marah balik doh, jauh dari sudut hati aku, aku nk sngt2 mintk maaf. hahaha. pastu kalau mcm kena mrh depan org rmai, aku buat2 tengok kt tempat lain. haha. okay masa tengah kena marah Jangan sekali kali Buat muke kesian.

Situsasi 4 : kentut
okay yg part ni susah sikit sebab jarang berlaku. hahaha. tapi kalau berlaku, aku dah ade care aku nak cover. macam ni, kalau korg terkentut contoh dlm kelas, cepat2 buat2 mcm nak marah ckp "weiii, sape kentut nih!!" pastu buat2 tanye kawan korg "hei, kau kentut ke??" hahahaha. okay next, kalau dah terkantoi, aku dah standby ayat ni untuk korang "laaa, biase lah, semua manusia kentut, selina gomez pon kentut" haa, dengan care ni xde la malu sngt. tp stakat ni aku xpernah kena. haha

Situasi 5 : terjatuh atau rebah
okay, aku pernah jugak rebah. wei, sakit bodo rebah2 nih. okay, kalau mase aku rebah or jatuh, aku akan gelak kuat2 tahan sakit. xde la malu sngt. dah tk kan la nk tunjuk sakit. hahaha. n kalau tengah main bola or futsal, kalau aku rebah aku buat mcm xsakit n terus bangun kejar bola. hahaha.

Situasi 6 : Makanan tumpah lepas beli
huisssh, yg ni paaling lah malu. malu wei kalau nasik tumpah depan org rmai. okay, kalau aku lah, aku buat2 suke n slapping forehead ckp "aiyaa, tumpah la pulok, bodo la" pastu aku cepat2 beli nasik yg lain n nasik yg seterusnye, aku akan ambik lauk yg lebih banyak. hahahaha. so xde la malu sngt. hahaha

Situasi 7 : Lawak yg tidak menjadi
okay part yg ni memg paling malu. kite susah2 nk buat lawak tp x jadi la pulak -____-' okay aku pernah kena, aku buat lawak pastu org mcm x layan. aku pon cepat2 tanye "weh, x lawak ke aku buat ni?" hahah. cover2. pastu kadang2 aku pernah kena ejek n kawan aku sebab buat lawak xjadi, die ckp " haa, buat la lawak buat, kecik2 buat lawak, besar2 jadi pelawak " *aku tau die gurau je* pastu aku cepat2 tanye "laaa, kau dengki ke? aku bukan buat lawak kt kau. hahaha" cover. Muahahaha

okay, cukup la tuh. malas type banyak2. chow

No comments:

Post a Comment